Je had die oude flippo-map niet weg moeten gooien: Zo veel kan een flippo waard zijn!

flipjpg

Indien je bent opgegroeid in de jaren 90, zal de herinnering aan de Flippo’s je vast bijstaan. Deze kleine schijfjes, die je kreeg bij een zak Smiths chips, veroorzaakten toen een ware verzamelwoede onder jongeren.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s, die verzameld konden worden in de bekende speciale Flippomappen.

De populariteit van deze Flippo’s was enorm; scholen organiseerden zelfs speciale ruilmiddagen gewijd aan deze rage. Hoewel het misschien lijkt alsof de Flippo’s in de vergetelheid zijn geraakt, is dat niet geheel waar.

Indien je nog een oude Flippomap op zolder hebt liggen, kan het lonend zijn om deze eens van onder het stof te halen. Complete mappen kunnen namelijk een aardige som geld opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Drukfouten komen zelden voor, maar als je een Flippo met een drukfout bezit, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op online platforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor gemiddeld 15 euro per stuk.


Daarnaast kunnen de Joker Flippo’s bij goede staat tot ongeveer acht euro waard zijn. De Super Jokers waren bedoeld om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.


Ook zijn er zeer zeldzame kerstflippo’s die in 1996 aan Smiths-personeel werden uitgedeeld.


Deze zeldzame exemplaren worden zelden te koop aangeboden, maar als ze beschikbaar zijn, kunnen de prijzen hoog oplopen. Voor verzamelaars van Flippo’s kan het dus de moeite waard zijn om hun collecties grondig te evalueren.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven