Wees gewaarschuwd: Trek aan de alarmbel als dit bij jouw voordeur ligt!

boontjes 1jpg

In veel huishoudens, met name die met jonge kinderen of huisdieren, komt het regelmatig voor dat er wat chaos in huis of in de tuin is.

Automatische concepten

Vaak vragen we ons af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek terecht zijn gekomen als we thuiskomen, en meestal zijn het onze kinderen die er iets mee te maken hebben.

Als het niet de schuld van de kinderen is, geven we vaak de huisdieren de schuld. Maar zelden maakt iets ons echt bezorgd of doet het ons nadenken over onverklaarbare gebeurtenissen.

Automatische concepten

Echter, voor een vrouw genaamd Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, was dat wel het geval toen ze voedselresten vond in haar voortuin.

Toen ze op een dag thuiskwam, ontdekte ze een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Eerst dacht Maria dat het misschien een grap was van buurtkinderen of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Maar haar familielid, die politieagent is, bracht haar op andere gedachten. Volgens hem was het geen onschuldige grap.

Hij waarschuwde haar dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

De dief wil hiermee controleren of de huiseigenaar thuis is of niet. Als het afval wordt opgeruimd, betekent dit dat de persoon thuis is en zal de dief waarschijnlijk elders proberen. Blijft het afval echter liggen, zoals in het geval van Maria’s bonenblikje, kan dat aangeven dat de huiseigenaar afwezig is en het huis kwetsbaar is voor inbraken.

Maria besloot haar verhaal te delen op Facebook om anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen hun huis beter te beveiligen tegen mogelijke inbraken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven