Weerwaarschuwing voor dit weekend: Wat komt eraan?

regen 1jpg

In Nederland wordt een nat weekend verwacht. Stevige buien, met veel regen en flinke onweersbuien, zullen vanaf morgenmiddag over het land trekken.

Op zowel vrijdag als zaterdag heeft het KNMI code geel afgegeven voor het hele land, vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur.

Zware buien worden verwacht vanaf dat moment, mogelijk met hagel. De dag begint nog droog en zonnig, maar verandert snel gedurende de dag.

Weeronline voorspelt dat de eerste regenbuien zullen beginnen in Limburg en de Achterhoek, en geleidelijk aan zullen uitbreiden over het hele land.

Vooral in het midden en zuiden van Nederland kan er aanzienlijke neerslag vallen, voordat de regen uiteindelijk ’s avonds de noordelijke provincies bereikt.

Ook gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag zal het aanhoudend regenen. Zaterdag zullen de buien niet stoppen, zoals velen zouden verwachten.


Er wordt voorspeld dat er op zaterdag voornamelijk in de ochtend veel neerslag zal vallen, met een verwachting van gemiddeld 20 millimeter regen in heel Nederland.


Volgens Weeronline is dit buitengewoon veel, gezien het gemiddelde regenval van slechts 58 millimeter in de hele maand mei.


Lokaal kan er wateroverlast ontstaan door de neerslag, met mogelijk plaatselijk meer dan 40 millimeter regen.


Zondag zullen er nog enkele buien vallen, mogelijk met onweer, maar de hoeveelheid regen zal minder zijn dan op zaterdag.


Daarnaast zal de zon regelmatig tevoorschijn komen. Het wisselvallige weer zal volgende week aanhouden, waardoor de maand mei dit jaar extreem nat verloopt.


In het midden en zuiden van het land is er al op meerdere plaatsen meer.

Er is meer dan 100 millimeter regen gevallen, waarbij in het zuidoosten van Brabant zelfs lokaal meer dan 150 millimeter is gemeten.

Ook afgelopen weekend waarschuwde het KNMI voor veel neerslag en hevige onweersbuien, waarbij op sommige plaatsen een maandhoeveelheid regen viel en wateroverlast veroorzaakte.

Straten, kelders en parkeergarages liepen onder water, en er kwamen meldingen binnen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen in onder andere Amsterdam en Utrecht.

1. Hoop dat de weermannen het fout hebben!
2. Vanaf morgenmiddag 12.00 uur gaat de code van kracht!
3. We kunnen ons opmaken voor een kletsnat weekend!
4. Hier wordt je niet bepaald vrolijk van…
5. Het zal toch niet…..?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven