Dit weten veel mensen niet: moet je het deurtje van de wasmachine open of dicht laten na gebruik?

wasm 1jpg

Er zijn in onze dagelijkse huishoudelijke routine vaak kleine dingen die over het hoofd gezien worden, maar die een grote invloed kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een van die dingen is de behandeling van de wasmachine nadat een wasbeurt is voltooid.

Na het wassen van kleding hebben veel mensen de gewoonte om het deurtje van de wasmachine direct te sluiten.

Dit lijkt een nette gewoonte, maar het kan onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die erin gewassen wordt.

Deskundigen adviseren om het deurtje van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan een groot verschil maken.

“Het is het beste om na elke wasbeurt het deurtje van je wasmachine op een kier te laten staan. Zo krijgt vocht de kans om te ontsnappen en worden onaangename geurtjes voorkomen,” luidt het advies.

Door het deurtje open te laten, voorkom je de vorming van schimmel en nare luchtjes, wat niet alleen beter is voor de machine, maar ook voor je kleding.

Niet alleen het deurtje verdient extra aandacht. Het is ook verstandig om na gebruik het zeepbakje van de wasmachine open te laten.

Dit helpt de binnenkant van de machine te drogen en voorkomt dat er water achterblijft dat later problemen kan veroorzaken.

Als je geen tijd hebt om je was direct na het wasprogramma op te hangen, is het cruciaal om ten minste het deurtje open te houden.

Het laten van natte was in de machine kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, wat ongewenste geurtjes veroorzaakt die moeilijk te verwijderen zijn. Een open deurtje kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Deze simpele stappen kunnen helpen de levensduur van je wasmachine te verlengen en zorgen voor frissere, schoner ruikende kleding.

Deze kleine moeite met grote voordelen is zowel goed voor je huishoudelijke apparaten als voor je dagelijks comfort.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven