Advies van deskundigen: Waarom je handdoeken apart van theedoeken moet wassen!

hdo 1jpg

Samen je handdoeken en theedoeken in de wasmachine stoppen lijkt handig, maar het beste is om dit niet te doen, volgens deskundigen.

Er wordt uitgelegd waarom apart wassen een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, aangehaald door Better Homes and Gardens, raadt aan om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Dit advies kan ongebruikelijk klinken en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine gooien, maar er zit een goede reden achter.

De deskundige in schoonmaak benadrukt dat wassen van handdoeken en theedoeken samen het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Dit brengt de vraag met zich mee: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de watertemperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.


Ondanks het gebruik van te koud water en te weinig wasmiddel kan de was minder schoon lijken dan het in werkelijkheid is.


Daarom wordt aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen, waarbij handdoeken het best gewassen worden op negentig graden en voor theedoeken wordt veertig graden aangeraden.


Ook is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen, voor optimale hygiëne.


1. Slechts weinigen zijn hiervan op de hoogte!
2. De kans bestaat dat we allemaal fout zitten!
3. Dit is nieuw voor mij! Tijd voor verandering…
4. Als je ze tegelijk wast, neem je dit risico.
5. Eerlijk gezegd, ik heb het altijd verkeerd gedaan!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven