Waarschuwing van politie: Valse agenten bezoeken huizen!

polljpg

Er zijn oplichters actief die zich voordoen als agenten en proberen bankpassen, contant geld en sieraden te stelen, aldus de politie.

De politie heeft de afgelopen weken tientallen meldingen ontvangen over nepagenten die aan deuren verschijnen.

De criminelen passen een slimme truc toe: ze bellen het slachtoffer en beweren dat diens adres in een recentelijk gevonden adresboekje van een inbraak staat.

Vervolgens waarschuwen ze tijdens het telefoongesprek dat het huis van het slachtoffer mogelijk het volgende doelwit zou kunnen zijn.

Om een mogelijke inbraak te voorkomen, stellen de oplichters voor om kostbaarheden in bewaring te nemen. Wanneer het slachtoffer hiermee akkoord gaat, verschijnt er iemand aan de deur die beweert een rechercheur te zijn.


Volgens Sybren van der Velden Walda, de projectleider Senioren & Veiligheid bij de politie, merken slachtoffers vaak snel op dat er iets niet in de haak is.


Ondanks dat drukken criminelen hen om snel te handelen, wat ertoe leidt dat sommigen toch in de val lopen.


Deze oplichters zijn zeer doortrapt; soms weten ze zelfs de namen van de kinderen van hun slachtoffers of noemen ze de naam van de wijkagent, wat het vertrouwen vergroot.


De politie raadt aan om altijd aangifte te doen bij dergelijke voorvallen en het telefoonnummer van de nepagent op te schrijven. Hoe meer informatie de politie krijgt, hoe eerder ze deze praktijken kunnen stoppen.


1. De politie legt uit hoe deze nepagenten te werk gaan:
2. De politie legt uit hoe deze oplichters te werk gaan:
3. Mocht je dit gebeuren, trek dan gelijk aan de alarmbel!
4. De nepagenten doen vervolgens dit voorstel:
5. Via deze stappen gaan de nepagenten te werk:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven