Niet zo voordelig als dat het lijkt: Bonus aanbieding alles behalve voordelig bij de AH!

bonjpg

Bij Albert Heijn betaal je doorgaans meer dan bij budgetsupermarkten zoals Aldi.

Ondanks de hogere prijzen blijven veel consumenten loyaliteit tonen aan Albert Heijn vanwege diverse redenen, waaronder de overzichtelijke indeling, brede gangpaden en de verwachte hoge kwaliteit van producten.

Onderzoek wijst echter uit dat Lidl al negen jaar op rij de hoogste kwaliteit groente en fruit biedt, zelfs beter dan Albert Heijn of Jumbo. Ook Nettorama scoort op kwaliteit beter dan de grotere supermarktketens.

Een van de redenen waarom consumenten bij Albert Heijn blijven winkelen, is de aantrekkingskracht van ‘bonusartikelen’. Echter, deze zogenaamde deals kunnen soms misleidend zijn doordat producten met grote ‘KORTING’ borden worden gepromoot, terwijl de originele prijs slechts iets hoger ligt dan de afgeprijsde waarde, waardoor consumenten een vertekend gevoel van besparing krijgen.

Daarnaast worden bij promoties vaak kleinere verpakkingen aangeboden die bij aankoop in grotere hoeveelheden duurder zijn dan grotere standaardverpakkingen.

Zo kan bijvoorbeeld een pak kaas met 14 plakken standaard 5,55 euro kosten en een betere prijs per plak bieden dan de kleinere ‘bonusverpakkingen’.

Deze praktijken hebben bij sommige shoppers tot frustratie geleid.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven