De zomer komt er aan: Dit wordt een andere zomer dan normaal!

zon 1 1jpg

Met het vooruitzicht op warmere temperaturen dan gebruikelijk, belooft de zomer van dit jaar anders te zijn. De voorspelling van Weeronline wijst op een zomerseizoen dat boven het gemiddelde zal liggen.

De zomermaanden juni, juli en augustus zullen naar verwachting warmer zijn dan normaal, met temperaturen die vaker boven het gebruikelijke gemiddelde zullen liggen. Dit betekent dat we ons kunnen opmaken voor meer zomerse en tropische dagen.

Naast het zonnige weer, zullen ook regen- en onweersbuien vaker voorkomen. Weeronline benadrukt dat seizoensverwachtingen beperkt betrouwbaar zijn.

De nauwkeurigheid van maand- of seizoensvoorspellingen ligt rond de 60 procent, terwijl voorspellingen voor vijf dagen meestal in 90 procent van de gevallen kloppen.

Meteoroloog Jordi Huirne voorziet een warme zomer. “De kans is groot dat we een warme zomer tegemoet gaan,” aldus Huirne.

In geval van warmte en regen is het bekend dat muggen worden aangetrokken. Zij reageren op menselijke adem, zweet en warmte.

Daarbij hebben zij een voorkeur voor individuen met bloedgroep O en zwangere vrouwen. Om muggen op een afstand te houden, zijn er praktische voorzorgsmaatregelen te treffen.

Plaats horren op ramen en deuren om te voorkomen dat ze naar binnen kunnen komen. Bij een uitstapje in de natuur, draag beschermende kleding en gebruik insectenwerend middel om jezelf te beschermen tegen beten.

!. Volgens een meteoroloog zullen we deze zomer een extreme hittegolf meemaken!
2. De kans dat dit realiteit wordt, is zeer groot!
3. Velen zullen verontrust zijn door dit nieuws.
4. Weeronline deelt zijn voorspellingen voor deze zomer.
5. Juni, juli en augustus kunnen wel eens uitzonderlijk zwaar worden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven