Wim neemt maatregelen tegen lastige buurkinderen die voetballen: ‘Wie niet luisteren wil, moet het maar merken’

oiu 1jpg

Op een online forum deelt Wim, een 73-jarige inwoner van Purmerend, zijn ervaringen met de hinder die hij ondervindt van zijn jonge buurjongens.

Al 35 jaar geniet Wim van zijn verblijf in het levendige buurt en ziet hij steeds meer jonge gezinnen zich er vestigen.

Wat vroeger een rustige buurt was, is nu een bruisende omgeving met actieve kinderen en tal van buurtactiviteiten.

Ondanks zijn waardering voor de buurt, escaleert de situatie met de nieuwe buren voor Wim. Zijn grootste zorg: de buurjongetjes die dagelijks hun bal in zijn tuin schoppen.

“Mijn plantjes gaan kapot door die voetbal die constant in mijn tuin belandt,” klaagt Wim gefrustreerd.

Sinds de buren met hun twee jonge jongens naast hem zijn komen wonen, lijkt er volgens Wim elke dag wel een bal over de schutting te vliegen.

Gedurende langere tijd heeft hij de jongens herhaaldelijk gewaarschuwd om voorzichtig te zijn en hun activiteiten enigszins te beperken.

Desondanks lijkt het erop dat zijn verzoeken niet serieus genomen worden en dat het voor Wim lijkt dat hij praat tegen dove oren.

De druppel die de emmer deed overlopen was een incident met zijn zorgvuldig onderhouden winterplantjes.

De bal vloog opnieuw over de schutting en raakte rechtstreeks zijn planten, wat resulteerde in schade aan enkele van de kwetsbare bloemen en struiken.

Voor Wim was dit het moment om actie te ondernemen. Hij besloot impulsief om de bal lek te prikken, in de hoop dat de jongens de gevolgen van hun gedrag zouden begrijpen.

Vervolgens gooide hij de lekke bal terug over de schutting, vastbesloten dat de constante overlast hiermee tot een einde zou komen.

“Wie niet luisteren wil, moet maar voelen,” zo deelde hij de reden achter zijn actie op het forum. Diverse reacties kwamen op gang onder de andere forumgebruikers.

Er zijn personen die begrip tonen voor zijn frustratie en van mening zijn dat hij het volste recht heeft om zijn planten te beschermen.

“Jij hebt alle recht om van je tuin te genieten zonder dat die steeds beschadigd wordt,” reageert een gebruiker.

“Misschien moeten de ouders van die kinderen hen gewoon beter opvoeden en duidelijk maken dat een tuin geen voetbalveld is,” oppert een andere.

Desondanks zijn er velen die kritiek uiten op zijn handelswijze. Zo reageert een andere gebruiker: “Kinderen spelen nu eenmaal en een bal over de schutting is vervelend, maar om een bal lek te steken? Dat lijkt me wat overdreven.”

Volgens deze personen hoort een beetje

Er is geen ontkomen aan geluidsoverlast in een woonwijk met kinderen, en het zou voor Wim wellicht beter zijn om wat geduldiger te zijn.

De standpunten verschillen, en wat begon als een klacht van Wim, is uitgegroeid tot een discussie over overlast van buren en de interactie tussen jong en oud in de buurt.

De actie van Wim bleef natuurlijk niet onopgemerkt door zijn buren. Kort na het incident verschenen de ouders van de jongens bij hem thuis om opheldering te krijgen.

Zij vroegen hem waarom hij de bal had lek gestoken en probeerden met hem in gesprek te gaan. Echter, Wim voelde weinig behoefte om zich te rechtvaardigen.

Naar zijn zeggen, staat hij volledig achter zijn besluit en wenst hij niet in discussie te gaan over zijn tuin of planten.

Voor Wim voelt het alsof hij al genoeg waarschuwingen heeft gegeven en dat de jongens nu hun les moeten leren.

In de situatie rondom Wim en zijn buren is er ook aandacht vanuit het forum. Dit heeft de discussie op het platform doen oplaaien.

Er zijn veel gebruikers die pleiten voor open communicatie en aangeven dat het uitpraten van conflicten tussen buren essentieel is.

“Een gesprek kan misschien meer begrip creëren aan beide kanten,” merkt een deelnemer op. Het voorstel is om samen met de ouders en kinderen regels af te spreken over het voetbalgedrag in plaats van de bal telkens terug te geven of lek te prikken.

Verder zijn er forumgebruikers die benadrukken hoe belangrijk leefbaarheid is voor zowel jong als oud. “In een woonwijk moet ruimte zijn voor iedereen, dus ook voor kinderen die buiten willen spelen,” schrijft een lid.

Misschien moeten zowel de ouders als Wim iets meer bereidheid tonen om rekening met elkaar te houden. Dan kunnen de kinderen spelen zonder overlast te veroorzaken, en kan Wim van zijn tuin genieten.”

De frustratie blijft voor Wim aanhouden, omdat zijn tuin keer op keer beschadigd raakt door de bal, hoewel hij zijn tuin als een oase van rust beschouwt waar hij veel zorg aan besteedt.

Hoewel begripvol over kinderen die willen spelen, is hij van mening dat zijn leefomgeving hier niet onder moet lijden.

De vraag of Wim uiteindelijk toch in gesprek zal gaan met zijn buren, blijft onbeantwoord. Op dit moment voelt hij steun van medestanders op het forum en handhaaft hij zijn standpunt.

De discussie op het forum gaat verder, waarbij steeds meer gebruikers zich afvragen hoe verschillende generaties harmonieus kunnen samenleven zonder elkaars levensgenot te verstoren.

1. Online is er behoorlijk wat ophef over Wim zijn actie…
2. De vraag is of dit wel de juiste oplossing is.
3. Hij vindt dat hij de jongens voldoende heeft gewaarschuwd.
4. Wim vindt dat hij meer dan genoeg waarschuwingen heeft gegeven.
5. Hij vindt dat hij meer dan genoeg waarschuwingen heeft gegeven.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven