Zoek in oude dozen op zolder: Deze VHS-banden zijn nu veel geld waard!

band 1jpg

Met de opkomst van dvd’s en streamingdiensten lijkt het kijken van films op videobanden bijna verleden tijd te zijn.

Toch is het de moeite waard om eens door je oude verzameling te snuffelen, want sommige VHS-banden blijken tegenwoordig een klein fortuin waard te zijn.

VHS-banden circuleren al sinds de jaren ’70 en kostten destijds gemiddeld zo’n 75 gulden, wat nu ongeveer € 35 zou zijn.

Tegenwoordig kunnen sommige van deze tapes tienduizenden euro’s opbrengen, vooral films uit de jaren ’80 blijken zeer waardevol te zijn.

Neem bijvoorbeeld een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985, die recentelijk voor maar liefst 75.000 dollar werd verkocht, omgerekend ongeveer € 69.000.

Ook films uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen tonnen tot zelfs miljoenen euro’s opbrengen. Dit meldt Jay Carlson van Heritage Auctions.

In 1976 kwam de film “Rocky” met Sylvester Stallone uit, die een aantal Oscars heeft gewonnen en nu op VHS veel geld waard kan zijn, tot wel € 25.000.

Disney-films op VHS zijn ook zeer waardevol, zoals de animatiefilm “Beauty and the Beast” uit 1991 die momenteel voor bijna € 2.000 op Ebay wordt verkocht.

Als je “The Lion King” op VHS hebt, zou je geluk kunnen hebben, aangezien deze klassieker op Ebay momenteel voor meer dan € 2.000 wordt geveild, voornamelijk vanwege nostalgie en zeldzaamheid.

De emotionele waarde van deze VHS-banden voor verzamelaars ligt vaak in de belangrijke rol die ze speelden in hun jeugd.

Volgens Philip Baker van VideoCollector had VHS een speciale betekenis als een van de eerste toegankelijke manieren om films thuis te bekijken.

Met de zeldzaamheid van videorecorders tegenwoordig wordt de waarde van deze VHS-banden nog verder verhoogd.


In de wereld van verzamelaars ervaart de markt van oude games en gadgets momenteel een stijgende populariteit, ondanks de bekende belangstelling voor oude videobanden.


Door je oude spullen door te nemen, zou je wel eens een onverwachte schat kunnen vinden in die nostalgische verzamelbak.


Misschien bezit je wel waardevolle schatten die een behoorlijk geldbedrag kunnen opleveren.


De waarde van oude VHS-banden is aanzienlijk gestegen met de vooruitgang van moderne technologieën.


Films uit de jaren ’80 en ’90, vooral klassiekers en Disney-films, kunnen aanzienlijke bedragen opleveren vanwege hun nostalgische waarde en zeldzaamheid.


Waarom nog wachten? Ga op zoek in die stoffige dozen en ontdek of jij een van die gelukkige eigenaren bent van een waardevolle videoband.


1. Oude VHS banden van Disney worden met grof geld verkocht
2. Ik heb spijt dat ik alle banden weg heb gedaan!
3. Jeetje wat een bedragen, dom dat ik ze weg heb gedaan!
4. Vooral deze banden zijn een fortuin waard!
5. VHS banden van Disney zijn heel veel geld waard!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven