Zo voorkom je tekenbeten met deze handige tip!

teken 1jpg

Bij de overgang naar mei en de opkomst van de lente, begint het al bijna zomers aan te voelen buiten. Dit biedt een perfecte gelegenheid voor activiteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Echter, als je van plan bent om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan, moet je rekening houden met de aanwezigheid van teken.

De aanwezigheid van teken vormt een potentieel risico vanwege de overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme.

Daarom heb ik hier vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afweren, maar je ook heerlijk laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie: Deze olie staat bekend om zijn aangename geur voor mensen, maar schrikt teken en andere insecten af.

Poleiolie: Een olie uit dezelfde familie als munt, bekend om zijn insectenwerende eigenschappen vanwege de giftigheid voor veel insecten.

Citroengrasolie: Deze olie heeft een verfrissende citrusgeur, aangenaam voor de neus en handig omdat je het direct op je huid kunt aanbrengen.

Eucalyptusolie: Ideaal om teken op afstand te houden en verlichting te bieden als je toch gestoken bent.

Limoenolie: Net als de andere oliën op de lijst, houden teken niet van de frisse geur van limoen. Het is effectief om direct op de huid aan te brengen en kan op kleding gespoten worden voor extra bescherming.

Met het gebruik van deze essentiële oliën kun je onbezorgd genieten van het buitenleven, zonder het risico van tekenbeten.

Het is een goed idee om deze tips te delen met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, zodat iedereen beschermd is en optimaal kan genieten van het mooie weer deze zomer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven