Eigenaren vragen 10 euro voor een plekje in de zon op hun terras

te 1jpg

Er is ophef ontstaan onder inwoners en toeristen van het Spaanse Sevilla vanwege het nieuwe beleid van een lokaal restaurant: 10 euro voor stoelen in de zon, terwijl zitplaatsen in de schaduw gratis blijven.

Naast dit restaurant zijn er volgens recensies op Olivepress meer etablissementen die extra kosten rekenen voor ‘premium stoelen’ in de zon. Online uiten steeds meer mensen hun frustratie over deze toeslagen.

Een teleurgestelde toerist deelt dat zij zonder 10 euro te betalen geen zonnige plek mocht bezetten. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”

Een lokale bewoner noemt de extra heffing ‘bizar’ en vreest dat het toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”

“We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Ook andere inwoners van de stad zijn boos.

“Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee.”

Een inwoner grapte dat het tijd was “naar huis te gaan,” terwijl de online discussie onder de inwoners groeit. Ze eisen opheldering van restaurants die zonnige plekken tegen betaling van 10 euro per stoel reserveren.

Het is momenteel onbekend welke restaurants in Sevilla deze extra toeslag toepassen. Het wordt aangeraden voor bezoekers van de stad om vooraf online te controleren welke restaurants deze kosten in rekening brengen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven