Ongewoon: Deze twee banken vragen heel veel geld voor geldopnames!

pa 1jpg

Soms kunnen er extra kosten worden gerekend bij het opnemen van geld bij een geldautomaat, die verder gaan dan het bedrag dat wordt opgenomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit kan voorkomen doordat bepaalde banken kosten in rekening brengen voor geldopnames. In deze tekst wordt er uitgelegd welke banken deze kosten hanteren en hoe hoog ze zijn.

In Nederland neemt de behoefte aan contant geld af. Het vorige kabinet wilde betalingen boven de 3.000 euro contant verbieden, echter is dit nog niet doorgevoerd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Op dit moment is er geen specifieke limiet vastgesteld, echter moet verkopers bij aankopen boven de 10.000 euro een identiteitscontrole uitvoeren om witwassen tegen te gaan.

Als je in het buitenland geld opneemt, ben je waarschijnlijk bekend met extra kosten. Toch brengen bepaalde banken in Nederland ook kosten in rekening voor geldopnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens de Rijksoverheid rekenen banken deze kosten aan omdat het gebruik van contant geld steeds duurder wordt. De banken hebben de vrijheid om te bepalen of ze kosten rekenen en hoeveel dat bedraagt.

Bij geldopnames in Nederland brengen momenteel de Rabobank en Bunq daadwerkelijk kosten in rekening.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Rabobank staat toe om tot 17.500 euro per jaar op te nemen zonder kosten. Daarna geldt een tarief van 5 euro plus 0,50 procent van het opgenomen bedrag.

Met Bunq is het anders. Klanten mogen zes keer per jaar kosteloos contant geld opnemen. Voor de volgende vijf opnames geldt een tarief van 0,99 euro per transactie.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Voor elke geldopname na de elfde opname bij Bunq geldt een bedrag van 2,99 euro per transactie.

Het is daarom belangrijk de hoogte van deze kosten te kennen om onaangename verrassingen bij geldopnames te voorkomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

1. Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven