Enorme hoeveelheid broden in Japan teruggeroepen vanwege vreemde ontdekking

bakkerij 1jpg

Een vooraanstaande Japanse fabrikant van brood, Pasco Shikishima Corporation, heeft aangekondigd dat circa 104.000 zakken gesneden witbrood teruggeroepen worden.

Deze maatregel komt na de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, zoals gemeld door BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in vele Japanse huishoudens en staat bekend als een van de best verkopende broodmerken in het land.

De exacte oorzaak van de besmetting is nog niet door het bedrijf aangegeven, maar er is wel de toezegging gedaan om de controles op kwaliteit aanzienlijk te verhogen om herhaling te voorkomen.

“We zullen extra maatregelen nemen om onze controles te verbeteren en ervoor te zorgen dat een dergelijk incident zich niet herhaalt,” verklaarde Pasco.

Er zijn tot nu toe geen meldingen geweest van ziektegevallen als gevolg van consumptie van dit brood, en men hoopt dat dit zo blijft.

Dit specifieke brood wordt ook naar internationale markten geëxporteerd, waaronder de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore, maar het is nog onduidelijk of deze terugroepactie ook invloed zal hebben op deze regio’s.

Deze situatie valt op in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en recalls zeldzaam zijn.

Recente incidenten, waaronder een situatie waarbij honderden studenten in de prefectuur Miyagi ziek werden van bedorven melk en een voorval met een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, hebben echter geleid tot groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven