Vrouw boos op opa en oma die niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Een opvallende video van Rachel, beter bekend als @rachonlife, veroorzaakt momenteel discussie op TikTok.

In haar video uit Rachel felle kritiek op grootouders die graag opscheppen over hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Zij prijst tegelijkertijd de inzet van grootouders die actief deelnemen aan het leven van hun kleinkinderen. Met haar directe mening richt Rachel haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen zonder betrokken te zijn in hun leven.

Ze drukt het als volgt uit: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat zij zich richt op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf geen initiatief nemen om hen te bezoeken.

Volgens Rachel komt dit veel voor: “Het gaat om grootouders die klagen dat ze hun kleinkinderen missen, maar niet zelf op bezoek komen. Of grootouders die zichzelf presenteren als de beste oma of opa, maar dat in de praktijk niet waarmaken.”

Rachel benadrukt het belang van grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen.

Hierover zegt ze: “Als je grootouder wilt zijn, gedraag je er dan ook naar. Je bent geen oppas of vriend, maar een grootouder die een belangrijke rol speelt in het leven van je kleinkinderen.”

Rachel laat doorschemeren dat ze haar gezinsleven goed op orde heeft. Ze prijst haar schoonouders door te zeggen: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Het gebeurt regelmatig dat mijn schoonouders op bezoek komen, de kinderen naar bed brengen, en wanneer we terug zijn, zijn ze al vertrokken.”

Rachel legt de nadruk op de waarde van de steun van grootouders: “Ze begrijpen dat hun zoon, mijn man dus, hulp nodig heeft en het is hun taak om er te zijn, ongeacht zijn leeftijd van 33 jaar.”

De video heeft verschillende reacties opgeroepen. Sommige mensen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Een van de reacties zegt: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen bij haar breng, ook al woont ze in dezelfde straat.”

Iemand anders schrijft: “Mijn ouders wonen slechts 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het te veel gedoe om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Een bepaalde mening wordt niet door iedereen gedeeld, zoals blijkt uit het commentaar van een gebruiker die benadrukt dat opvoeding de taak van ouders is en niet van grootouders: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!

2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!

3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen

4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…

5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven