Supermarkten in Nederland veranderen: Servicebalies gaan weg!

supm 1jpg

Na een inventarisatie onder grote supermarktketens meldt NU.nl dat de servicebalies binnenkort uit bijna alle winkels zullen verdwijnen in Nederland.

Producten zoals tabak kopen en producten retourneren kon voorheen bij de servicebalie.

Met ingang van 1 juli wordt de verkoop van tabak landelijk verboden, waardoor deze verkoop niet meer mogelijk is bij de balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een woordvoerder van Jumbo benadrukt dat de servicebalie geen toegevoegde waarde meer heeft zonder de tabaksverkoop.

Om deze reden zullen de balies verdwijnen. Bij Albert Heijn wordt gewacht op een geschikt moment, zoals een verbouwing, om daar ook de servicebalie te verwijderen.

Supermarktketens zijn het er unaniem over eens dat het stopzetten van de tabaksverkoop de doorslag geeft voor het verdwijnen van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Veranderingen zijn merkbaar in de detailhandel, waar minder postzegels en kranten worden verkocht, en zelfs supermarkt Dirk stopte met de verkoop van krasloten.

Vragen over producten of retourzendingen kunnen nu gesteld worden aan de medewerkers bij de zelfscankassa’s, wat tot vragen leidt over de dienstverlening voor klanten.

De recente ontwikkelingen hebben sterke reacties opgewekt, met veel verontwaardigde klanten die hun mening uiten onder het bericht van RTL Nieuws. Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten in de reacties!

1. Dit is de reden waarom de servicebalies gaan verdwijnen!
2. Alles lijkt te veranderen vandaag de dag!
3. Waar moeten klanten dan naar toe met hun vragen?
4. Belachelijk dat dit gaat verdwijnen.
5. Dit is de druppel voor heel veel supermarktketens!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven