Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat: Nieuwe regels voor het strand en hoge boetes!

spa 1jpg

Als je van plan bent om dit jaar naar Benidorm in Spanje te gaan, is het belangrijk te weten dat er nieuwe strandregels zijn ingesteld door de autoriteiten.

Indien deze regels worden overtreden, riskeer je een hoge boete, en dit is geen loze dreiging.

Spanje trekt jaarlijks vele Nederlandse vakantiegangers aan, vooral tijdens de zomermaanden, maar ook daarbuiten.

Naast het zonnige weer zijn plaatsen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al lange tijd populair onder jongeren die op zoek zijn naar een levendige vakantie.

Ondanks dat Benidorm ooit bekend stond om het programma Benidorm Bastards, trekt het niet alleen ouderen aan. Ook jongeren vinden hier een geschikte plek om hun zomervakantie door te brengen.

Velen hebben hun vakantie al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe strandregels die nu van kracht zijn.

Er geldt nu een verbod op zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur, wat kan leiden tot boetes variërend tussen de 750 en 1.250 euro.

Dit besluit is genomen vanwege de afwezigheid van strandwachten tijdens die uren, wat gevaarlijk kan zijn.

Verder zijn er voorschriften met betrekking tot het reserveren van strandbedjes, spelen met een bal op niet-toegewezen locaties, naaktlopen buiten naturistenstranden, alcoholconsumptie op het strand en zelfs het gebruik van zeep of shampoo onder de stranddouches.

Overtredingen hiervan kunnen boetes opleveren van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de overtreding.

Vissers moeten zich houden aan specifieke vislocaties. Beboet kunnen worden voor het gebruik van een hengel of net met een boete van 700 euro, terwijl het bezit van een harpoen zelfs 1.000 euro kan kosten.

Deze strikte maatregelen tonen aan dat de autoriteiten van Benidorm serieus zijn over het handhaven van de nieuwe regels.


Daarom is het cruciaal voor vakantiegangers om op de hoogte te zijn en zich eraan te houden om onnodige boetes te voorkomen tijdens hun verblijf aan de kust van Spanje.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog!
2. Handig om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. De autoriteiten in Spanje zijn serieus in het handhaven!
4. Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat!
5. DE nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn torenhoog!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven