Zo voorkom je een stinkende vuilnisbak en maden met handige tips!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

In de zomer is buiten eten in de tuin heerlijk, maar het kan ook minder leuke verrassingen met zich meebrengen, zoals maden in de vuilnisbak.

Na een gezellige maaltijd buiten kan de nare geur van voedselresten in de vuilnisbak vervelend zijn. Veel mensen hebben hier last van.

Er zijn gelukkig effectieve manieren om deze ongewenste bezoekers en de geur te bestrijden, bijvoorbeeld door krantenpapier te gebruiken om maden in de container te voorkomen.

Leg wat kranten of papier simpelweg op de bodem van je groene bak. Hierdoor blijft de bak droger en zullen maden minder snel verschijnen, aangezien maden gedijen in vochtige omgevingen.

Heb je restjes vlees of vis? Wikkel ze dan in krantenpapier of stop ze in een biologisch afbreekbare zak voordat je ze weggooit, om te voorkomen dat vliegen eitjes leggen en maden zich ontwikkelen.

Laat de deksel van je groene bak af en toe op een kier staan, omdat maden niet van licht houden. Voor een grondige aanpak zou je een panty met mottenballen in de vuilnisbak kunnen hangen, aangezien de sterke geur maden op afstand houdt. Vergeet niet om de panty te verwijderen voordat de bak wordt geleegd.

Als de maden toch de overhand hebben gekregen, probeer dan klimop (Hedera) in de bak te gooien, aangezien dit giftig is voor maden. Schoonmaakazijn gemengd met kokend water kan ook effectief zijn tegen maden, doordat ze niet bestand zijn tegen heet water.

Om een frissere geur te creëren, kun je lavendel in de vuilnisbak gooien. Dit niet alleen doodt de maden, maar zorgt ook voor een aangename geur.

Om stank te voorkomen, is het essentieel om de container regelmatig te reinigen met een hogedrukreiniger of tuinslang. Tijdens deze schoonmaak is het handig om oude kleren te dragen, omdat het een vieze klus kan zijn.

Zorg ervoor dat de bak goed droogt na het schoonmaken. Om een extra frisse geur te krijgen, kun je wat kruiden of waspoeder in de bak strooien telkens wanneer je afval weggooit.

Met deze tips kun je de zomer doorkomen zonder last te hebben van maden of een stinkende vuilnisbak.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven