Optreden op het songfestival is goed voor Joost Klein: ‘een positieve ervaring’

WhatsApp Image 2024 05 12 at 180440jpg

De populariteit van Joost Klein is aanzienlijk gestegen, ondanks het gemiste optreden tijdens de Eurovisiesongfestival finale afgelopen zaterdag.


Zijn nummer “Europapa” is momenteel het meest gestreamde lied op Spotify in diverse landen, met meer dan 27 miljoen views voor zijn videoclip op YouTube.


Zijn Instagram-volgers zijn enorm gestegen; hij heeft nu 1,5 miljoen volgers.


Marketingexpert Berend Klumper van ‘Not Selling Liquid’ benadrukte aan Editie NL dat, ondanks de ongelukkige situatie, deze omstandigheden voor Klein wat betreft bekendheid goed hebben uitgepakt.


“Joost heeft er ontzettend veel volgers bij gekregen, zijn volgeraantal is meer dan verdubbeld en zijn naam wordt continu genoemd.”

”Zelfs mensen die normaal niet geïnteresseerd zijn in het songfestival raken bekend met hem en zijn muziek.”

Van “Europapa” zijn al ongeveer 52 miljoen Spotify-streams geregistreerd. “Voor het merk Joost Klein is dit dus de beste situatie geweest, ondanks dat dit niet de gewenste persoonlijke uitkomst is,” wees Klumper erop.

Ook de STER ondervindt financiële tegenslagen door lagere kijkcijfers vanwege Kleins diskwalificatie.

Adverteerders betaalden elk 26.800 euro voor een reclamespot tijdens de finale, gebaseerd op verwachte kijkcijfers die uiteindelijk halveerden.

Volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp van Editie NL wordt verwacht dat de STER wellicht compensatie moet bieden, bijvoorbeeld in de vorm van gratis reclamespotjes of door geld terug te geven. Nijkamp schat dat dit de STER ongeveer 300.000 euro kan kosten.

De juridische gevolgen voor Klein in Zweden blijven voorlopig onbekend, en het is afwachten wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Het is nog onzeker wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn. Als die negatief is, hoeft dat nog niet per se een negatieve invloed op zijn merk te hebben,” aldus Klumper.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Wie het laatst lacht…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven