Dit is wat er gebeurde tijdens het optreden van Israël op het Eurovisie Songfestival!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival beleefde de Israëlische zangeres Eden Golan een avond vol tegenstrijdige gevoelens.

Ondanks haar krachtige optreden van het nummer “Hurricane”, werd ze zaterdagavond geconfronteerd met negatieve reacties uit het perscentrum, waar fluittonen en luid boegeroep te horen waren.

Zelfs al waren deze reacties in de live-uitzending enigszins gemaskeerd door “overgezet applaus op de achtergrond”, was duidelijk dat de sfeer in de zaal gespannen was.

Vooral bij het begin van haar optreden en tijdens het Hebreeuwse gedeelte aan het einde van het nummer, leek het publiek heftig te reageren.

Dit was niet de eerste keer dat Golan tumult ervoer tijdens dit festival; ook in de tweede halve finale en tijdens verschillende repetities was er al onrust.

Golan bleef haar optreden onverstoorbaar voortzetten, een teken van haar professioneel doorzettingsvermogen.

De deelname van Israël aan het festival, met alle controverses rondom de aanhoudende conflicten in Gaza, blijft een veelbesproken onderwerp.

Dit heeft geleid tot verschillende demonstraties, niet alleen bij de festivallocatie in Malmö, maar ook op andere locaties in de stad.

Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven