Zomerverwachting: Waarschijnlijk niet warmer dan 25 graden!

wee 1jpg

In tegenstelling tot wat velen gehoopt hadden, lijkt het erop dat de zomerse temperaturen voorlopig nog even uitblijven in Nederland.

De voorspellingen voor de rest van juni zijn minder rooskleurig, met voornamelijk grijs, fris en regenachtig weer op het programma volgens meteorologen.

De kans op dagen met temperaturen boven de 25 graden Celsius is slechts 30 procent, zo wordt voorspeld.

Verwacht wordt dat regen en bewolking overheersen, met temperaturen variërend tussen de 17 en 20 graden, en mogelijk een uitschieter naar 22 graden op 16 juni.

Naar verwachting zullen de warmste dagen van deze maand dus niet de hoge temperaturen brengen waarop gehoopt werd. Het aanhoudende grijze en regenachtige weer zorgt ervoor dat het zomerse gevoel ver te zoeken is.

Voor de komende week lijken de voorspellingen echter iets rooskleuriger voor degenen die uitkijken naar warmer weer.

Naar verwachting zullen de temperaturen iets stijgen door warme zuidwestenwinden die over het land waaien.

Deze winden kunnen zorgen voor mildere dagen, hoewel regen nog steeds een rol speelt. Het koele en sombere weer van deze week zal niet onmiddellijk verdwijnen, en een aanzienlijke verandering wordt pas later in juni voorspeld.

Ondanks het huidige sombere weer is er een sprankje hoop voor zonliefhebbers. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) voorspelt dat vanaf de tweede helft van volgende week meer zonneschijn wordt verwacht.

Volgens de recentste updates van het KNMI kunnen we vanaf de tweede helft van volgende week dagelijks meer zon verwachten en neemt de kans op neerslag af tot 50-60 procent.

Hoewel de kans op zomerse temperaturen boven de 25 graden nog steeds laag is, ongeveer 30 procent, is het vooruitzicht op minder regen en meer zon een prettige verandering na weken van bewolking en regen.


Op dit moment lijken de gebruikelijke zomerse temperaturen, die normaal gesproken tussen de 25 en 29 graden liggen, nog niet binnen handbereik.

WEERALARM: Maak je borst maar nat dit weer gaan we krijgen in de zomer van 2023!

In de aankomende periode kunnen we een afwisseling van wisselvallig weer verwachten, met zonnige momenten en buien die elkaar afwisselen.


Ondanks dat de huidige weersomstandigheden niet optimaal zijn, kunnen we toch hoopvol uitkijken naar de zonnige momenten die hopelijk wat vreugde aan onze dagen zullen toevoegen.


1. De voorspelling voor de maand juni is om te huilen.
2. Meteorologen zijn niet enthousiast
3. Deze voorspellingen vallen behoorlijk tegen
4. De voorspellingen voor de rest van juni zijn teleurstellend
5. Wordt vakantie naar een warm land boeken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven