Recentelijk hebben velen het idee dat de smaak van chips niet meer zo bevredigend is als vroeger. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Onduidelijk was waarom dit zo was, maar de Snackspert, een bekende deskundige op het gebied van snacks in Nederland, heeft hierover een verhelderende video op TikTok geplaatst.
“Ik heb ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, die beter bekend staat als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom hij van mening is dat veel chips minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips stoppen.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar het probleem wordt toegelicht. Producenten hebben de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.
Eerder hebben we al uitgelegd waarom het moeilijk is om te stoppen na een paar chipjes. Maar mogelijk heb je gemerkt dat de chips minder zout bevatten, en dat is juist.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5. Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!