Nog even wachten: Sinterklaas komt dit jaar naar onze gemeente!

sint 1jpg

We zijn al halverwege mei en ondanks de regenachtige dagen kunnen we tevreden zijn met de aangename temperaturen.

De zomer nadert en velen van ons kijken uit naar de vakantie, of het nu in eigen land is of in het buitenland.

Nog een kleine tijd en december staat voor de deur, de feestmaand waarin Sinterklaas traditiegetrouw ons land bezoekt.

Dit jaar is de landelijke Sinterklaasintocht gepland in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden, zoals gemeld door omroep NTR.

Sinterklaas zal op zaterdag 16 november voor het eerst arriveren in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Omroep NTR brengt vanaf 12:00 uur een live verslag van de intocht op NPO 3. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en wordt dagelijks uitgezonden om 18:00 uur.

Burgemeester Sjors.

Fröhlich van Vijfheerenlanden is enthousiast over het nieuws en laat weten: We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan, aldus Fröhlich.

Sjors Fröhlich is vereerd omdat Sinterklaas ervoor heeft gekozen om zijn verjaardag dit jaar te vieren in Vijfheerenlanden, samen met vele mensen.

We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag, aldus Fröhlich.

De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven