Wees gewaarschuwd als je een briefje van 50 onder je ruitwissers ziet zitten!

rwwjpg

Opgelichters worden steeds inventiever in hun methoden om geld afhandig te maken. Nu Whatsapp-oplichting meer bekendheid krijgt, zijn ze genoodzaakt om nieuwe tactieken te bedenken.

De politie waarschuwt nu voor een nieuwe en opkomende oplichtingstechniek waarbij een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser wordt geplaatst.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn.

Uitstappen om het geldbriefje te pakken is uiterst gevaarlijk, benadrukt de politie.

Criminelen plaatsen met opzet het geldbriefje onder de ruitenwisser in de hoop dat je uit de auto stapt.

Zij kunnen je overmeesteren terwijl je het briefje pakt en vervolgens de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze oplichtingstruc begon in verschillende delen van Frankrijk, maar verspreidt zich nu nationaal en internationaal.

Voornamelijk jongere en oudere bestuurders vallen ten prooi aan deze truc, uitgevoerd door professionele criminele bendes.

De criminelen scannen het gebied en de bestuurders vooraf, waardoor ze bij het minste teken van gevaar kunnen vluchten en bijna onmogelijk te traceren zijn door de politie.

Het aantal autodiefstallen neemt de laatste jaren toe. In 2023 werden er maar liefst 70.000 auto’s gestolen, vergeleken met 60.000 in 2012.

Bestuurders die regelmatig de weg op gaan, dienen dus extra alert te zijn en niet te worden verleid door 50 euro onder hun ruitenwissers.

Indien je dit jaar op vakantie naar Frankrijk gaat, is het van groot belang om extra waakzaam te zijn en niet in deze nieuwe oplichtingstruc te trappen.

Een briefje van 50 euro lijkt plotseling niet veel meer waard als je ziet dat je auto verdwenen is.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven