Moeilijke perioden voor Royce de Vries en zijn vrouw: ‘Het is zwaar’

WhatsApp Image 2024 04 16 at 184520jpg

In de podcast “30 MINUTEN RAUW” van Ruud de Wild deelt Royce de Vries openhartig over de blijvende impact van het verlies van zijn vader, Peter R. de Vries.

Over zijn slaapproblemen onthult Royce: “Het is niet zo dat ik alleen op slaappillen slaap, maar er zijn perioden dat slapen moeilijk is.”

“De gebeurtenissen hebben me gevoeliger gemaakt voor slaapproblemen, waardoor ik soms moeite heb om in slaap te vallen,” legt hij uit.

Hoewel het praten over zijn familie hem niet bijzonder zwaar valt, erkent hij de noodzakelijke rol die het speelt in zijn rouwproces.

“Ik praat al ruim tweeënhalf jaar regelmatig over mijn familie, deels omdat het moet. Het helpt echter ook bij het verwerken van mijn verlies,” vertelt Royce.

Hij benadrukt wel het belang van het privé houden van bepaalde zaken.

Reflecterend op de periode na het verlies van zijn vader, merkt hij op dat hij emotioneler is geworden. Ook zijn vrouw Amanda heeft een verandering opgemerkt:

“We leidden een leven vol vieringen en plezier, maar dat is de afgelopen tweeënhalf jaar drastisch veranderd.” Royce deelt dat ze, naast het publieke verlies, ook privé uitdagingen hebben moeten doorstaan.

Leven met verlies is een uitdaging, zoals hij beschrijft: “Het is zwaar om samen te zijn met iemand die een dierbare heeft verloren.”

“Soms ben ik afgeleid en niet aanwezig, zoals wanneer Amanda iets vertelt en ik uit het raam staar.”

De openheid van Royce in de podcast geeft een inkijk in de diepe impact die het verlies op hem heeft gehad en de voortdurende invloed ervan op zijn dagelijks leven.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven