Rene klaar met Nederlanders: ‘In Duitsland zijn mensen supertrouw en loyaal’

ren 1jpg

René Le Blanc, die bekend is van zijn optreden in het SBS6-programma ‘Ik Geloof In Mij’, ervaart succes in Duitsland met zijn tweede single ‘Lady Blue’.

Het lijkt erop dat de zanger niet alleen vanwege zijn muziek, maar ook door zijn ‘Duitse’ uitstraling en herkenbare stemgeluid populair is bij onze oosterburen.

In een interview met Party vertelde René: “In Duitsland zijn mensen supertrouw en loyaal als je eenmaal als artiest aan de slag bent.”

Hij constateert een duidelijk verschil in waardering voor artiesten tussen Duitsland en Nederland.

Over Nederland zegt René: “In Nederland ben je het poppetje op de bühne, maar in Duitsland zien ze je echt als kunstler.”

Het succes van René in Duitsland wordt deels toegeschreven aan zijn uiterlijk en stemgeluid, die doen denken aan bekende internationale artiesten zoals Engelbert Humperdinck en Tom Jones.

Rene deelt trots mee: “Verschillende tv-producenten in Duitsland willen mij in hun programma vanwege mijn Duitse uitstraling en herkenbare stemgeluid.”

In Nederland krijgt René vaak te maken met negatieve opmerkingen op sociale media.

De zanger legt uit: “Zoals dat ik een kwal, komediant en narcist ben en niet kan zingen.”

Deze kritiek staat in schril contrast met de positieve reacties die hij ontvangt in Duitsland, waar zijn muziek en videoclip van ‘Lady Blue’ lovend worden ontvangen.

Onder leiding van muzikant George Thé heeft René le Blanc grootse plannen in Duitsland.

Met een doordacht driejarenplan hoopt hij zijn plek te veroveren naast andere Nederlandse.

René is optimistisch over zijn toekomst en gelooft dat hij “de lachende derde” kan worden in het rijtje van Nederlandse artiesten die succes hebben geboekt in Duitsland.


Zijn ambitieuze plannen en de positieve ontvangst in Duitsland voorspellen een veelbelovende toekomst voor de zanger.


Terwijl René Le Blanc in Nederland met kritiek worstelt, lijkt hij in Duitsland juist een warm welkom te ontvangen.


Zijn unieke stijl en geluid vinden weerklank bij het Duitse publiek. Met een stevig plan voor de toekomst lijkt niets hem ervan te weerhouden een internationale muziekcarrière op te bouwen.


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven