Veel mensen doen het verkeerd: Bewaar je eieren niet in het rekje van de koelkastdeur!

eie 1jpg

Mocht je altijd hebben gedacht dat het handig was om eieren te bewaren in het ingebouwde vakje in de deur van je koelkast, dan ben je niet alleen.

Veel mensen nemen aan dat dit de beste plek is om eieren te bewaren, maar eigenlijk is dat niet zo gunstig voor de kwaliteit van de eieren.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan schommelingen in temperatuur, wat de versheid van de eieren kan beïnvloeden.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de houdbaarheid van eieren sterk kan afnemen door deze constante temperatuurwisselingen. Een simpele oplossing is echter voorhanden.

Het advies is om de eieren in de originele verpakking te laten en ze te bewaren op een plek achterin de koelkast waar de temperatuur constant blijft.

Omdat je eieren minder blootgesteld worden aan temperatuurvariaties, is er sprake van een langere houdbaarheid en minder risico op bacteriegroei.

De voordelen van een stabielere bewaartemperatuur wegen zwaarder dan het nadeel dat je misschien niet meteen kunt zien hoeveel eieren je nog hebt.

Dus, voortaan, als je na het winkelen automatisch je eieren naar de koelkast brengt, denk dan aan de tips die hier gegeven zijn.

Door simpelweg te veranderen hoe je je eieren bewaart, kun je ervoor zorgen dat je ontbijt van betere kwaliteit is met zo vers mogelijke eieren.


1. Het fout doen mijn hele leven lang, dat is wat ik dus blijkt te doen.
2. De aanname is dat het op die specifieke plaats hoort, aldus de heersende gedachte.
3. Het is hoog tijd om deze handeling niet langer uit te voeren.
4. Eerlijk gezegd, tot heden was ik onwetend over dit feit.
5. Bizar, simpel maar nooit eerder beseft!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven