Rapper Boef is niet blij met Nederland: ‘Als ik een witte artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Boef is een prominente figuur in de Nederlandse rapscene, met een carrière die zowel populair als controversieel is.

Ooit berucht als treitervlogger, heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een van de meest beluisterde rappers van het land.

Dit is een opvallende prestatie, maar niet iedereen is fan van hem. Door zijn controversiële optredens en imago lijken grote mediakanalen niet altijd zijn successen te waarderen.

Boef claimt als eerste Nederlandse artiest ooit 100 gouden of platina platen te hebben behaald, maar hij vindt dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed:

“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft behaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”

Boef heeft zijn ongenoegen geuit over het gebrek aan aandacht van de media door te zeggen: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”

”Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”

”Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”

Boef heeft vaker kritiek geuit op de Nederlandse media en vorige maand was er veel aandacht voor een vermeende vechtpartij na een van zijn optredens.

In de visie van Boef is de connectie van dit item met zijn naam ongerechtvaardigd: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

1. Hij maakt duidelijk dat de rapper niet blij is.
2. De Nederlandse media worden bekritiseerd door Boef.
3. Misschien heeft hij gelijk.
4. Niet alles kan worden verkregen in het leven.
5. Moeten we allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven