Prinses Amalia ontvangt veel geld in 2025.

amaliajpg

Oorspronkelijk heeft Prinses Amalia afstand gedaan van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, maar ze lijkt nu van gedachten te zijn veranderd en vanaf 2025 wil ze dit bedrag alsnog ontvangen.


Op haar 18e verjaardag heeft ze na kritiek een brief aan premier Mark Rutte geschreven waarin ze aangeeft dat het ongemakkelijk voor haar is om dit bedrag te ontvangen zonder een significante tegenprestatie te leveren, vooral gezien de moeilijke omstandigheden waarin veel andere studenten zich bevinden.


Mogelijk heeft haar verblijf in Spanje en de omgang met rijke vrienden invloed gehad op haar beslissing.


Kroonprinses Amalia lijkt nu te willen benadrukken dat ze deze vergoeding gebruikt om haar financiële onafhankelijkheid te onderstrepen.


Dit bedrag wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien daarvoor een apart budget beschikbaar is.

Door haar ouders worden de kosten van haar studie en accommodatie gedekt, wat lijkt bedoeld te zijn voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

De keuze van de toekomstige koningin wordt niet breed gesteund door het publiek, aangezien velen op sociale media hun verontwaardiging uiten over het ontvangen van miljoenen euro’s door een kleine elite, terwijl anderen in armoede leven.

Er zijn mensen die van mening zijn dat het geld beter besteed zou kunnen worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.

Tijdens een uitzending van Vandaag Inside uitte Johan Derksen zijn ongenoegen over de beslissing die Amalia heeft genomen.

Er werd benadrukt dat Amalia voorheen de vergoeding had opgegeven, maar nu lijkt ze terug te zijn gekomen op haar besluit om haar levensstijl te financieren.

Vermoedelijk zal ze de vergoeding voor dit doel willen gebruiken:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven