Ongelooflijk: Dit kosten drankjes op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“De kosten van het leven blijven stijgen.” Deze vaak gehoorde opmerking gedurende de afgelopen twee jaar is begrijpelijk, gezien de prijsstijgingen van bepaalde producten in de supermarkt.

Maar wat zijn de prijzen van een biertje op het terras deze zomer? Die blijven toenemen. Een biertje in de supermarkt is beduidend goedkoper dan op het terras.

Echter, het geheel verandert wanneer je op een terras zit, waar je vaak de ambiance waardeert en naar mensen kunt kijken. Een simpel pilsje op een terras kost deze zomer gemiddeld €3,65.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. Midden in stadscentra kan de prijs oplopen tot ongeveer 4 euro per glas. Een kop koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, al kunnen de prijzen hier ook sterk variëren, afhankelijk van de locatie.

Als je gaat voor een mixdrankje op een terras in het stadscentrum, ben je gemiddeld €9,60 kwijt, wat aardig wat geld is.


Mogelijk is het voordeliger om te kiezen voor een terras buiten het centrum, waar je minder betaalt en toch binnen je budget kunt genieten.


In de huidige tijd stijgen de prijzen van alles, niet alleen van brandstof en boodschappen, maar ook van drankjes op het terras.


Genieten van de zon op een terras met een verfrissend drankje kan tegenwoordig een aardige duit kosten.


1. Het gezellig hebben met het gezin op een terras kan aardig wat geld kosten!
2. Hier zijn de gemiddelde prijzen van drankjes:
3. Voor velen zal dit onbetaalbaar worden!
4. Ongelooflijke prijzen voor een koffie of biertje!
5. Het kan schrikken zijn wanneer je afrekent op het terras!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven