Nieuw onderzoek: Experts leggen uit waarom slapen op je rechterzij niet goed is!

rz 1jpg

Uit recent onderzoek blijkt dat de slaappositie voor zijslapers een aanzienlijke invloed heeft op de gezondheid.

Op lange en korte termijn kan slapen op de rechterzij aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het wordt sterk aanbevolen om op je linkerzij te slapen vanwege verschillende voordelen die deze slaaphouding met zich meebrengt. Zo bevordert het liggen op je linkerzij de bloedsomloop in het lichaam, aangezien de aorta een bocht naar links maakt vanaf het hart.

In tegenstelling tot het slapen op je rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, stroomt het in deze positie gemakkelijker naar beneden en kost het minder inspanning.

Als je vlak voor het slapengaan hebt gegeten, is het gunstig om op je linkerzij te liggen voor een betere spijsvertering, aangezien de maag zich in een natuurlijke positie bevindt.

De positie van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook het brandend maagzuur verminderen doordat de maag in deze houding beter in staat is om de zuurterugvloeiing te reguleren.

Door op je linkerzij te liggen wordt het bloed beter gefilterd en werkt het lymfesysteem optimaal doordat de milt zich aan de linkerkant van het lichaam bevindt. Vloeistoffen worden efficiënter naar de milt geleid.

Het is zeker de moeite waard om op je linkerzij te liggen gezien al deze voordelen! Als zijslaper is het belangrijk om een neksteunkussen te gebruiken om nekklachten te voorkomen.

Als je gewend bent om op je rechterzij te slapen, kan het lastig zijn om te veranderen. Probeer een kussen in je rug te plaatsen wanneer je op je linkerzij slaapt om te voorkomen dat je tijdens de slaap terugdraait naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven