Vaak fout: Wie heeft voorrang, de bus of de auto?

opljpg

De hedendaagse samenleving ervaart een constante druk en er is weinig tijd over voor ontspanning.

Als we wel tijd voor onszelf hebben, besteden velen van ons die voornamelijk online, met een telefoon in de hand en urenlang op social media.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

In het verleden bestond deze digitale luxe niet. Er was geen social media, en spelen met vrienden buiten was het voornaamste tijdverdrijf.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Op een gegeven moment werden puzzelboekjes erg populair. Veel mensen doken in de wereld van kruiswoordpuzzels en woordzoekers.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Met de opkomst van internet groeit het aantal online puzzels en raadsels gestaag, waardoor we niet langer naar de winkel hoeven voor een puzzelboekje.

Dit raadsel zorgt voor hoofpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Uiterst belangrijk is het om de hersenen in goede conditie te houden en alert te blijven, daarom is het slim om ons brein regelmatig te prikkelen.

Ben je zeker van je rijvaardigheden en meen je alle verkeersregels te kennen? Test dan je kennis met een situatie die rechtstreeks uit een rijexamen zou kunnen komen.

Stel je voor: op de afbeelding zie je een rode auto die een kruispunt nadert. Tegelijkertijd nadert een groene bus die linksaf wil slaan, terwijl de rode auto rechtdoor wil gaan.

Wat vertellen de verkeersborden, verkeerslichten en andere aanwijzingen op de weg? Wie heeft volgens jou voorrang? Juist, de groene bus!

Als je het verkeersbord boven de stoplichten had opgemerkt, zou je dit al geweten hebben. Dit bord geeft aan dat bussen voorrang hebben bij het afslaan. Elke dag is een kans om iets nieuws te leren, nietwaar?


Met de nieuwe inzichten ben je weer beter voorbereid voor je volgende autorit. Wij zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan het verbeteren van je rijvaardigheid!


Test je verkeerskennis! Weet jij het antwoord?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven