Ophef over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon er niets aan doen!

joosjpg

De diskwalificatie van de 26-jarige Joost Klein tijdens de recente editie van het Eurovisiesongfestival heeft voor de nodige beroering gezorgd.

Hoewel de NPO, namens AVROTROS, bezwaar heeft aangetekend tegen de beslissing, handhaaft de European Broadcasting Union (EBU) haar standpunt.

Uit informatie blijkt dat een diskwalificatie volgens het reglement van de EBU definitief is en niet ongedaan kan worden gemaakt.

Hoewel het reglement niet openbaar is, heeft RTL Boulevard enkele documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat AVROTROS bezwaar heeft aangetekend tegen deze regel.

Volgens het reglement is een diskwalificatie onherroepelijk zodra het besluit is genomen. Desondanks kunnen landen wel met de EBU in gesprek gaan over de kwestie.

In overeenstemming met het reglement is het niet toegestaan om na diskwalificatie in hoger beroep te gaan. Dit was het punt waarop AVROTROS protesteerde.

Het blijkt dat Martin Österdahl, verantwoordelijk voor het songfestival, de volledige bevoegdheid heeft om een land uit te sluiten zonder tussenkomst van anderen.

Joost Klein zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer dat voor rumoer zorgt!

Of dit in het geval van Joost Klein ook daadwerkelijk zo is, blijft onduidelijk, maar het behoort tot de mogelijkheden.

Joost Klein zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer dat voor rumoer zorgt!

Verscheidene bronnen, waaronder de Zweedse krant Aftonbladet, melden dat naast Österdahl ook vijftien vertegenwoordigers van verschillende omroepen betrokken waren bij de beslissing over de diskwalificatie van Joost Klein.

Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven