In Toronto woont Tiffany Leigh, moeder van een dochtertje, die op anderhalf jarige leeftijd besloot om haar dochter krekels te geven als maaltijd.
Zelf at ze voor het eerst insecten tijdens een bezoek aan Azië, waar ze krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen proefde.
Toen haar dochtertje vast voedsel kon eten, koos Tiffany ervoor om haar dochter ook insecten te laten eten om meerdere redenen.
“Insecten hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen veel duurder voedsel vervangen”
”zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Nu bespaar ik bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, aldus Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt, is waar ik begon mijn dochter krekelhapjes te geven. Deze hapjes bestelde ik bij Entomo Farms.”
De voeding die haar dochter nodig heeft, wordt geleverd in poedervorm. Dit is vanwege het feit dat haar dochter de insecten qua uiterlijk minder aantrekkelijk vindt.
“Ik had geen problemen met alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel. Echter, toen ik haar een insect ‘natuurlijk’ probeerde te geven, nam ze slechts een hap en gooide de rest op de grond,” bekende de moeder.
Als oplossing begon Tiffany de hele krekels te verwerken in bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag, zodat haar dochter toch de cruciale eiwitten binnenkreeg.
Zodra haar dochter ouder wordt, is haar plan om ook andere insecten zoals sprinkhanen, wormen en mieren toe te voegen aan haar voeding.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!