Foto’s verschenen van iemand die mogelijk camerawerk deed: Betekent dit iets over wat er gebeurde met Joost Klein?

jkjpg

De discussie rond Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö houdt velen bezig.

Terwijl de Zweedse politie het incident met een cameravrouw nog onderzoekt, wordt gespeculeerd dat het nog enige tijd kan duren voordat er meer duidelijkheid komt.

AVROTROS heeft aangegeven dat de cameravrouw Joost’s verzoek om na zijn optreden niet gefilmd te worden, heeft genegeerd.

Dit verzoek is ontstaan doordat het einde van zijn emotionele lied over zijn overleden ouders hem diep raakt.

Echter, tegen zijn wens in werd er toch gefilmd, wat resulteerde in een gefrustreerde reactie van Joost. Er wordt beweerd dat hij een dreigende beweging richting de cameravrouw maakte, wat uiteindelijk tot zijn diskwalificatie leidde.

Sommigen beschouwen deze actie als een reactie op uitlokking, waardoor de straf mogelijk disproportioneel lijkt te zijn.

Er wordt momenteel gewacht op een officiële uitspraak in deze zaak, terwijl velen anticiperen op mogelijke bewijsbeelden. Het is echter nog onzeker of dergelijke beelden bestaan.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De specifieke aanklacht tegen Joost is nog niet openbaar gemaakt omdat een “dreigende beweging” op zichzelf onvoldoende lijkt te zijn voor diskwalificatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op Twitter verspreiden zich nu beelden van vermeend heimelijk gefilmde camerabeelden backstage, waar filmen verboden was.


Een slimme truc werd toegepast om de regels te omzeilen – zij filmde alsof ze een ander filmde, terwijl haar camera eigenlijk gericht was op Joost.


De bijbehorende video bevatte de tekst: “Dutch representative [Joost] houdt niet van ons en heeft verzocht om niet gefilmd te worden. Ik heb zijn wens gerespecteerd en dus een foto genomen van onze lieve danseres!”


Dit voegt een extra dimensie toe aan de complexe situatie rondom Klein’s deelname aan het songfestival. Het is en blijft allemaal jammer.

Deze beelden tonen duidelijk dat er sprake is van treitergedrag!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven