Boze moeder omdat grootouders niet willen babysitten: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Er circuleert momenteel op TikTok een opvallende video van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

In haar video uit Rachel haar felle mening over grootouders die graag opscheppen over hun kleinkinderen, maar zich zelden bereid tonen om op te passen.

Ze prijst tegelijkertijd de grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe stijl, richt haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt betrokken te zijn bij hun leven.

Zij zegt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit initiatief tonen om hen te bezoeken.


“Er wordt gesproken over grootouders die hun kleinkinderen missen, maar zelf niet op bezoek komen. Anderen presenteren zich als geweldige grootouders, maar maken dat niet waar in de praktijk.”


Het online pleidooi van Rachel beklemtoont de rol die grootouders moeten spelen in het leven van hun kleinkinderen.


“Wie de rol van grootouder op zich neemt, moet ook naar die rol handelen. Je bent meer dan een oppas of vriend, je vervult een belangrijke positie in het leven van je kleinkinderen.”


Rachel getuigt van haar goed georganiseerde gezinsleven. Ze spreekt lovend over haar schoonouders: “Op maandag gaan mijn man en ik naar therapie.”


Rachel deelt: ”Als mijn schoonouders langskomen, zorgen ze voor de kinderen voor het slapengaan, en zodra we terug zijn, zijn ze alweer vertrokken.”


Rachel benadrukt de waarde van grootouderlijke steun: ”Ze begrijpen dat mijn man, ondanks zijn 33 jaar, ondersteuning nodig heeft en het is hun verantwoordelijkheid om er voor hem te zijn.”


De reacties op de video zijn talrijk. Een persoon identificeert zich met Rachel’s ervaring en deelt: ”Mijn moeder vraagt altijd dat ik de kinderen bij haar langs breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.”


Een andere reactie luidt: ”Mijn ouders wonen slechts 30 minuten hier vandaan. Ze vinden het echter te veel moeite om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Echter, niet iedereen deelt Rachel’s mening. Een gebruiker benadrukt dat ouders de verantwoordelijkheid hebben voor de opvoeding van kinderen, niet grootouders: “Het is iets anders om deel uit te maken van het leven van kleinkinderen dan om hen op te voeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!

2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!

3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen

4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…

5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven