Max Verstappen geeft eindelijk duidelijkheid over vertrek!

WhatsApp Image 2024 05 03 at 115445 1jpg

Er zijn aanhoudende geruchten in de Formule 1-wereld over een mogelijke overstap van Max Verstappen van Red Bull Racing naar Mercedes.

Volgens The Sun is Mercedes bereid om een aanzienlijk bedrag van 128 miljoen pond per jaar te betalen om Verstappen aan te trekken, wat veel hoger is dan zijn huidige salaris van ongeveer 55 miljoen euro bij Red Bull.

De onrust wordt versterkt door interne veranderingen binnen Red Bull, met het mogelijke vertrek van Adrian Newey, een sleutelfiguur in het team.

Newey, die een cruciale rol heeft gespeeld in het succes van het team, heeft momenteel een andere positie binnen de organisatie.

Max Verstappen gaf zijn gedachten weer: “Toen Adrian begon bij Red Bull was hij enorm belangrijk voor het succes dat ze hadden, maar met de jaren is zijn rol veranderd.”

”Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij daadwerkelijk deed. Ik zal niet zeggen dat hij niets meer deed, maar zijn rol is wel veranderd.”

”Er zijn veel goede mensen bij het team gekomen die de hele technische afdeling sterker hebben gemaakt.”

”Ik had natuurlijk liever gehad dat Adrian was gebleven omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen, en bovendien is hij een geweldig persoon om mee te sparren.”

Ondanks de speculaties benadrukt Verstappen dat de situatie binnen het team niet zo chaotisch is zoals gesuggereerd wordt.

“Voor de buitenwereld lijkt dit nieuws misschien heel dramatisch, maar als je weet wat er daadwerkelijk binnen het team gebeurt, dan is het niet zo dramatisch als dat het lijkt.”

”In de pers maken mensen er hele verhalen van, ook omdat ze niet weten hoe de rollen binnen het team precies zijn.”

De gesprekken over de toekomst van Max Verstappen zullen binnenkort meer concreet worden.

Zijn vader, Jos Verstappen, en manager, Raymond Vermeulen, plannen een overleg met de drie eigenaren van Mercedes, inclusief teambaas Toto Wolff, wat hopelijk meer inzicht zal geven in de toekomst van de jonge coureur in de sport.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven