Manuela Kemp vertelt over moeilijke tijd: ‘Toen besloot ik om meer rust te nemen’

mk 1jpg

Opeens verdween Manuëla Kemp twee jaar geleden uit de schijnwerpers. Tijdens haar radioshow De MAX begon ze onverwacht onsamenhangend te praten, wat leidde tot speculaties over haar welzijn.

Na enige tijd van stilte licht Manuëla eindelijk een tipje van de sluier op in een interview met de VARA-gids.

Wat was de echte reden achter haar afwezigheid en hoe gaat het nu met haar? Manuëla vertelt dat het afgelopen jaar zwaar voor haar was vanwege gezondheidsproblemen.

“Het afgelopen jaar was behoorlijk zwaar wat de gezondheid betreft. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik al sinds mijn jeugd ken. Het is teruggekomen, heel vervelend. Gelukkig heb ik nu goede medicatie,” deelt ze mee.

Naast epilepsie werd ze geconfronteerd met andere gezondheidsproblemen. “Er speelden nog andere zaken, ik heb in het verleden een zware rugoperatie ondergaan en kreeg opnieuw last van mijn rug,” voegt ze toe.

Manuëla’s gezondheidskwesties kwamen niet out of the blue. Ze geeft toe dat ze tijdens haar tijd van afwezigheid

“Gedurende een lange carrière heeft ze vaak een sprint getrokken,”

“Tijdens 40 jaar werken heb je het zo druk gehad dat je niet beseft hoe het met je gaat,” vertelt ze.

Na het ervaren van fysieke klachten en druk, kwam eindelijk het keerpunt. “Vorig jaar raakte ik helemaal uitgeput en besloot grondig onderzocht te worden,” legt ze uit.

“Toen besloot ik mijn aanpak te veranderen en het kalmer aan te doen.” Na haar besluit om het rustiger aan te doen, heeft Manuëla haar leven opnieuw vormgegeven.

Haar hernieuwde liefde voor zwemmen heeft niet alleen haar fysieke gezondheid verbeterd, maar heeft ook mentaal een positieve impact gehad.

“Ik ben veel gaan zwemmen. Als je voortdurend fysieke klachten hebt, heeft dat ook invloed op je mentale gesteldheid. Depressie is te zwaar uitgedrukt, maar ik werd er niet vrolijker van,” deelt ze.

Uitgesproken optimistisch zegt Manuëla dat ze nu op de terugweg is en overal weer zin in krijgt.

Verschillende creatieve bezigheden, van het ontwerpen van sieraden tot lampen, geven haar opnieuw energie en voldoening.

Haar enthousiasme straalt terwijl ze vertelt dat ze momenteel vooral bezig is met haar oude passie: het ontwerpen en maken van diverse voorwerpen.

Ondanks haar succesvolle media-carrière heeft Manuëla geen spijt van haar beslissing om een stap terug te doen.

Reflecterend op bijna 40 jaar werk zegt ze: “Ik vond het welletjes, maar heb er altijd van genoten, vooral van het werken in teamverband.”


Door afstand te nemen van de radio en televisie, vond ze de rust die nodig was om te herstellen en zich te richten op nieuwe projecten.


1. De redenen waarom ze helemaal uit de schijnwerpers is gestapt
2. Wat ongelooflijk heftig allemaal.
3. Ze geeft eindelijk openheid van zaken.
4. Dit is toch wel behoorlijk..
5. De redenen waarom ze niet anders kon dan uit de schijnwerpers te stappen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven