Vrouw heeft zeldzame aandoening: Haar lichaam ruikt sterk naar vis!

22829769 10156770742318761 4390729132512483619 o 1jpg

Misschien is het bekend bij velen, het verhaal van vrouwen die te maken krijgen met een onaangename lichaamsgeur.

Er werd vroeger gedacht dat dit veroorzaakt werd door overmatig alcoholgebruik, maar nu weten we beter. Kelly heeft helaas zelf ervaren hoe vervelend een sterke lichaamsgeur kan zijn.

Sommige vrouwen, zoals Kelly, ervaren niet alleen een onaangename geur van beneden, maar vanuit hun hele lichaam.

Zij hebben last van een zeldzame aandoening genaamd fish-odour syndrome. Kelly Fidoe White, uit Oldham, Engeland, heeft haar hele leven met deze ziekte gestreden.

Deze aandoening veroorzaakt een constante geur die lijkt op die van een viskraam, vanwege een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat patiënten een sterke lichaamsgeur produceren, vaak

De geur van de aandoening wordt vergeleken met rotte vis, uien of uitwerpselen.


Kelly ervaart dit als een meer dan cosmetisch probleem, omdat ondanks haar hygiënische inspanningen de geur persistent blijft.


Haar omgeving realiseert zich niet altijd dat dit een medische aandoening is, waardoor Kelly zich vaak ongemakkelijk voelt door de reacties van anderen, wat tot vervelende situaties leidt.


Dit heeft een grote impact op Kelly’s zelfbeeld en zelfvertrouwen doordat er momenteel geen behandeling is om de symptomen volledig te verhelpen ondanks dat de aard van haar aandoening bekend is.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven