Hoe gaat het nu met Joost Klein na de tegenslag? ‘Het was een druk weekend’

jjjpg

In de avond van zondag is Joost Klein, de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, teruggekeerd naar Nederland.

Rond half acht arriveerde Joost Klein op Lelystad Airport, komend met een privévliegtuig, volgens RTL Boulevard.

De terugkeer van Joost volgt op een omstreden diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival vanwege een incident met een cameravrouw direct na zijn optreden in de tweede halve finale.

Zowel NPO als AVROTROS hebben protest aangetekend tegen deze beslissing. AVROTROS beweert dat het slechts om een “dreigende beweging” ging, terwijl de European Broadcasting Union (EBU) beweert dat de cameravrouw een ander verhaal heeft.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ook meldde de Zweedse krant Aftonbladet dat haar camera ernstig beschadigd raakte tijdens het incident.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

In een verklaring aan RTL Boulevard deelde Twan van de Nieuwenhuijzen, hoofd van de selectiecommissie, mee dat Klein volgens hem het “best wel oké” doet onder de omstandigheden.


Het weekend werd door hem beschreven als emotioneel en gecompliceerd, met de opmerking dat de verwerking van emoties nog niet volledig is afgerond.


“Natuurlijk zijn we allemaal erg teleurgesteld,” voegde hij toe. Ondanks de tegenslagen hebben ze het team toch de finale laten meemaken, zij het met gemengde gevoelens.


Zelfs na de teleurstelling nam Klein deel aan een afterparty van het Songfestival. Twan concludeerde: “Joost is een knappe en sterke persoonlijkheid. Zo staat hij daar in en zo gaat hij ermee om.”


Deze editie van het songfestival zal niemand inderdaad snel vergeten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven