Zweedse politie denkt dat Joost Klein vervolgd zal worden: ‘Goed nieuws’

joost 1 1jpg

Uit recente ontwikkelingen blijkt dat de Zweedse politie sterke vermoedens heeft dat Joost Klein (26) zal worden aangeklaagd door het Openbaar Ministerie van Zweden.


Deze ontwikkeling volgt op een onderzoek naar een incident tijdens het Eurovisiesongfestival, waar Joost Klein naar verluidt betrokken was bij een opstootje met een cameravrouw.


Emil Andersson, het hoofd van het politieonderzoeksteam in Malmö, heeft aan de Zweedse omroep SVT laten weten dat de waarschijnlijkheid van een aanklacht hoog is.


“De voorspelling ziet er gunstig uit en we verwachten hoogstwaarschijnlijk een aanklacht,” verklaarde Andersson. Deze informatie kon echter nog niet bevestigd worden door een woordvoerder van de Zweedse politie aan het ANP.


Hoewel het dossier nog niet officieel is overgedragen aan het Openbaar Ministerie, wordt dit in juni verwacht.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Voor een zaak zoals die van Klein die normaal gesproken zes tot acht weken duurt, is er in dit geval een versnelde juridische procedure van toepassing vanwege het sterke bewijsmateriaal en de minder ernstige aard van het misdrijf,” aldus Andersson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Als gevolg van deze versnelde procedure heeft Klein al een voorlopige datum gekregen voor de behandeling van zijn zaak. Het management van Joost Klein was niet bereikbaar voor commentaar.

De klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat ze hem filmde tegen de gemaakte afspraken in.

Na het politieonderzoek heeft de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten om Klein uit te sluiten van de finale. Klein zelf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de situatie.

Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven