Joost Klein verdient veel geld: Dit grote bedrag moet je betalen voor een uur optreden!

joost 1 1jpg

Na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival staan de kranten vol met Joost Klein. Wat zijn de kosten voor een uur optreden van Joost Klein?

Joost Klein zou Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van dit jaar met zijn lied “Europapa.”

Volgens de bookmakers was Joost Klein een van de favorieten voor de overwinning. Dit werd duidelijk tijdens de tweede halve finale, toen hij zijn nummer voor het eerst live ten gehore bracht voor het grote publiek.

De zaal in Malmö, Zweden, reageerde extatisch en Klein kwalificeerde zich moeiteloos voor de finale. Helaas werd hij een dag later gediskwalificeerd.

Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie heeft deze gebeurtenis positieve effecten gehad voor de 26-jarige Fries.


Binnen een dag groeide zijn volgersaantal op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen, vergezeld van het succes van zijn nummer “Europapa” dat een internationale hit werd. Zijn gage heeft daarbij ook de vruchten geplukt.


Wat is het tarief van de zanger voor een uur optreden? Voordat hij deelnam aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijke, voornamelijk jonge doelgroep.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder had hij al succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent Klein minimaal € 50.000, waarmee hij een van de duurste artiesten van Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de gage van zanger Marco Schuitmaker en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.


Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven