Johan Derksen heeft stevige kritiek op Ali B: ‘Hij denkt dat hij heel populair is’

WhatsApp Image 2024 06 17 at 085637jpeg

Als er zich situaties voordoen waarbij bekende personen in Nederland beschuldigd worden van ongepast gedrag, staat Johan Derksen bekend om zijn uitgesproken standpunt.

In het geval van Ali B, die momenteel geconfronteerd wordt met beschuldigingen van verkrachting en aanranding door meerdere slachtoffers, waaronder Ellen ten Damme, heeft Johan Derksen zijn duidelijke mening gegeven.

Ondanks dat Ten Damme geen officiële aanklacht heeft ingediend, heeft het Openbaar Ministerie haar getuigenis meegenomen in de rechtszaak die op 12 juni 2024 in Haarlem werd behandeld. Op 14 juni heeft het OM een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Gevraagd naar zijn visie over deze zaak, heeft Johan Derksen kritische woorden geuit: “Nou, kijk… Ik heb vaak geprobeerd om mensen die gecanceld zijn te verdedigen, ook collega’s.”

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

“Maar ik heb deze zaak van Ali helemaal gevolgd en dan denk ik: ja, dit is niet meer te verdedigen. Die heeft zijn eigen carrière volkomen vernietigd…”


Johan Derksen biedt echter wat advies aan Ali: “Ik vind wel dat er sprake is van trial by media. Daar wordt wel eens laatdunkend over gedaan.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: 'dan ben je niet goed bij je hoofd'

“Maar Ali zijn kinderen en vrouw kunnen de eerste vijf jaar niet naar de supermarkt. Als ik zou mogen kiezen tussen die drie jaar gevangenisstraf of een column van Angela de Jong, dan pak ik die drie jaar.”

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

Ondanks zijn kritiek springt Johan Derksen ook een beetje in de bres voor Ali: “Nee, er is weinig hoop voor die jongen.”

“Ali denkt dat hij heel populair is, maar haast heel Nederland vindt hem een ontzettend irritante klootzak,” zag ik hem zeggen.

“Hij dacht het met zijn charme te redden, maar aan sommige zaken is niets meer te redden… Ali verdient straf, maar hij heeft al een behoorlijk deel van zijn straf uitgezeten,” werd gezegd.

1. Johan zoals we hem kennen!
2. Hij laat even goed weten hoe hij over de kwestie denkt!
3. Volgens Johan valt deze jongen niet meer te redden
4. Johan Derksen ventileert even zijn ongezouten mening!
5. Hij heeft niets positiefs te melden over de rapper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven