Jim Bakkum is er helemaal klaar mee: ‘Heb ik een ontiegelijke hekel aan’

WhatsApp Image 2024 04 07 at 170736 1jpg

De Nederlandse zanger en acteur Jim Bakkum heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in wat ongewonere rollen in films of televisieseries.

In een recente aflevering van de interviewpodcast PodBast onthulde de voormalige Idols-deelnemer dat hij graag een rol zou spelen in een mooie dramafilm of iets in de trant van de karakter gespeeld door Penn Badgley in de serie ‘You’.

“Een soort freaky stalker, maar dan niet iemand die je heel theatraal eng hoeft te spelen,” deelde Bakkum in de podcast. “Ik wil gewoon dingen spelen die ik nog niet gespeeld heb.”

Bakkum uitte zijn frustratie over het typecasting-systeem in de Nederlandse entertainmentindustrie, waarin acteurs vaak in bepaalde stereotiepe categorieën worden geplaatst.

“Ik heb zo’n ontiegelijke hekel aan hokjesdenken,” verklaarde hij. “Daarom vind ik het zo vervelend dat typecasting zo vaak voorkomt in ons vak.”

”Zo van: jij zit in dat hokje, en jij daar. Gooi het allemaal door elkaar en kijk wat eruit komt!”

Onlangs zorgde opschudding toen Bakkums vrouw, Bettina Holwerda, onthulde dat ze niet meer samen sliepen.

Aan het einde van de podcast nam Bakkum de tijd om dit te verduidelijken. “M’n vrouw en ik slapen ook weer bij elkaar,” lachte hij.

Hij legde uit dat zijn drukke schema met de voorstelling Showmeister hem vaak laat thuisbracht, waardoor hij voor praktische redenen op het logeerbed sliep om zijn vrouw niet te storen.

“Dus dat is het hele simpele verhaal. Maar misschien zijn we daar iets te open in,” concludeerde Bakkum.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven