ING haalt magneetstrip van bankpas af: In deze landen kun je niet met je pas betalen!

pan 1jpg

Met ingang van 1 juli schakelt ING de magneetstrip op betaalpassen uit.

Deze verandering kan gevolgen hebben voor het gebruiksgemak in bepaalde landen, vooral buiten Europa.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Reizigers naar bestemmingen zoals IJsland, Australië, de Verenigde Staten, en enkele Caribische eilanden of Bermuda worden geadviseerd zich voor te bereiden.

In deze regio’s is het niet meer mogelijk om je ING-betaalpas zonder magneetstrip te gebruiken bij winkels, en sommige geldautomaten zullen de pas ook weigeren.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING raadt reizigers aan om een creditcard of voldoende contant geld mee te nemen om ongemak te voorkomen in onvoorziene omstandigheden.

De magneetstrip op betaalpassen was al langere tijd overbodig binnen Europa vanwege de invoering van de veilige chiptechnologie.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Door technologische ontwikkelingen is betalen met een chip wereldwijd de standaard geworden, wat de veiligheid van transacties aanzienlijk heeft verbeterd.

Desondanks blijft de magneetstrip noodzakelijk voor toegang tot geldautomaten in het buitenland, ook al wordt deze uitgeschakeld voor betalingen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De verwijdering van de magneetstrip is cruciaal in de strijd tegen fraude, maar kan impact hebben op internationale reisplannen. Daarom is het verstandig om alternatieve betaalmethoden mee te nemen als je deze landen bezoekt.

1. De ING adviseert om voldoende contant geld mee te nemen.
2. De ING adviseert voldoende cash geld en een creditcard
3. Hier kun je niet meer betalen met ING pas zonder magneetstrip
4. Goede voorbereiding is noodzakelijk als je hier naar toe gaat
5. Deze aanpassing heeft helaas grote gevolgen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven