Beroving van oudere man in rolstoel in Breda op zaterdagmiddag

oudje 1jpg

Een 75-jarige man in een rolstoel werd op een rustige zaterdagmiddag in Breda het slachtoffer van een brutale opname.


Tijdens zijn rit langs de Langendijk werd de man benaderd door een jongeman met een onschuldige vraag over de tijd bij het Dr. Struykenplein.


Nadat ze kort hadden gesproken, gingen ze elk hun weg in tegengestelde richtingen, zo leek het tenminste.


Opeens voelde de oudere man echter twee handen rond zijn nek die met geweld zijn twee gouden kettingen grepen en wegtrokken.


De dader, een jongeman, maakte zich snel uit de voeten en rende in de richting van de Jacob Catsingel.


De gebeurtenis, plaatsvindend terwijl het slachtoffer onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, liet hem erg geschrokken achter. De politie meldt dat hij striemen op zijn nek heeft van de aanval.

Beschrijving van de mogelijke dader: een jonge man van ongeveer 17 à 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter, een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.

Tijdens de beroving droeg hij een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De plaatselijke politie vraagt iedereen die meer informatie heeft om zich te melden, in de hoop de dader snel te kunnen identificeren en gerechtigheid te kunnen laten geschieden voor het slachtoffer.

Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven