Onbekende reden: Het bekende bedrijf met grappige teksten op producten gaat failliet!

recht 1jpg

Een bekend bedrijf dat failliet is verklaard, is Rumag. Dit bedrijf had producten zoals T-shirts, mokken en ballonnen met humoristische teksten als handelsmerk.

Ondanks een gebrek aan recente financiële gegevens, zijn er in 2022 aanzienlijke verliezen geleden, zo blijkt uit de cijfers van dat jaar.

Producten van Rumag omvatten onder andere mokken met de tekst ‘Niet.mijn.probleem’, deurmatten met ‘Rot.op’ en ovenwanten met ‘Aangebrande.tengels’.

De typerende punt tussen woorden was een uniek kenmerk van al hun producten. Rumag begon zijn activiteiten in 2016 en was gericht op het ontwerpen, produceren en verkopen van diverse kledingaccessoires, zowel online als offline.

Ondanks het aanbod van een breed scala aan producten, waaronder T-shirts, hoodies, sweaters en huispakken in oranje voor het aankomende EK voetbal, kampte Rumag met financiële problemen.

In een recente uitspraak van de rechtbank in Amsterdam werd gisteren het faillissement van het bedrijf uitgesproken. De laatst bekende financiële gegevens waren te vinden bij de Kamer van Koophandel.

Eind december 2022 onthulden documenten van Koophandel bijna 1,3 miljoen euro aan verliezen.

Het eigen vermogen van Rumag was al negatief aan het einde van 2021 en verslechterde verder tot min 1,7 miljoen euro tegen het einde van 2022, wat duidt op technisch faillissement van het bedrijf.

Financieel directeur David van Oosten Slingelandt van het moederbedrijf Just Another Media, dat ook failliet is, heeft geen verklaring afgelegd.

Curator Charlotte de Haan, samen met Sylvain Saris belast met het faillissement van Rumag, kon weinig details verstrekken.

Zij benadrukte dat ze nog bezig zijn met het inventariseren en het onderzoeken van een mogelijke doorstart. Verscheidene partijen hebben interesse getoond, maar specifieke aantallen zijn nog onbekend.

De oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht en het is onduidelijk of 2023 een beter jaar was dan 2022.


In de jaarrekening over 2022 toonde het bestuur van Rumag nog optimisme. “De continuïteit van de vennootschap hangt in hoge mate af van de bereidheid van de groepsmaatschappijen/aandeelhouders om deze financiering te continueren en aan te vullen.”


”Er zijn inmiddels concrete toezeggingen hierover gedaan”, stond er te lezen. Desondanks is het toch misgegaan voor Rumag.


1. Vier jaar geleden werden de pijlen al op het bedrijf gericht in het programma van Lubach.
2. Vele teksten bleken gekopieerd van internet en social media.
3. Bijna iedereen kent dit bedrijf wel
4. Op social media stonden ze aan de top in ons landje
5. Toch wel jammer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven