Eigenaren verdienen goed: 10 euro voor een stoel in de zon op het terras!

te 1jpg

In Sevilla is er ophef ontstaan over een nieuw beleid van een lokaal restaurant, waarbij 10 euro wordt gevraagd voor stoelen in de zon. Stoelen in de schaduw blijven gratis.

Volgens recensies op Olivepress is dit restaurant niet het enige dat extra kosten rekent voor ‘premium stoelen’ in de zon. Online uiten steeds meer mensen hun ongenoegen over deze toeslag.

Een teleurgestelde toerist vertelt dat ze 10 euro moest betalen om in de zon te zitten. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het zonnige terras gewoon leeg was.”

Een lokale bewoner noemt de toeslag ‘bizar’ en vreest dat het toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”

“We zien dit als een gebrek aan respect naar de toeristen die hier komen om geld uit te geven.” Anderen in de stad zijn ook boos.

“Als ze me 10 euro vragen voor een stoel, dan neem ik gewoon de hele tafel mee naar huis,” grapte een andere bewoner.

Recent is er een groeiende discussie online. Inwoners vragen om verduidelijking van restaurants met betrekking tot het reserveren van zonnige plekken tegen betaling van 10 euro per stoel.

Er is onduidelijkheid over hoeveel restaurants in Sevilla momenteel deze toeslag hanteren. Als je de stad bezoekt, wordt geadviseerd om van tevoren online te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen.

1. Volkomen belachelijk.
2. Een plekje in de schaduw is gelukkig gratis.
3. Dit terras sla ik dan maar over.
4. Het is verbazingwekkend dat dit zomaar kan…
5. Onacceptabel!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven