Dit moet je niet in het kastje onder de gootsteen bewaren!

gootjpg

Onder de gootsteen raakt vaak vol met diverse schoonmaakmiddelen, doeken, borsteltjes en andere spullen die tijdelijk nergens anders heen kunnen.

Het lijkt een soort opslagplaats voor verschillende voorwerpen. Echter, sommige spullen horen niet thuis in dit kastje.

Terwijl het handig lijkt om alle schoonmaakmiddelen onder de gootsteen te bewaren, is dit niet altijd de beste keuze.

Het is niet verstandig om chemische schoonmaakmiddelen, zoals ammoniak of wasbenzine, gemakkelijk bereikbaar te hebben voor kleine kinderen of huisdieren.

Vooral niet zo laag bij de grond. Indien niet goed afgesloten, kunnen deze middelen reageren met andere producten en irritatie veroorzaken bij contact. Het is beter om ze op een hogere plek te bewaren, of buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Ook items die snel vlam kunnen vatten, zoals aanstekers, zijn beter op een veilige plaats op te bergen.

In het kastje onder de gootsteen is het niet geschikt om producten zoals spuitbussen en verfpotten op te bergen.

Dit kastje is vaak in de buurt van het fornuis geplaatst, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties bij gebruik van gas. Het is belangrijk om brand in huis te allen tijde te voorkomen.

Een ander punt om rekening mee te houden is dat er waterleidingen direct boven dit kastje lopen. Bij eventuele verstoppingen of lekkages kan er water in het kastje terechtkomen.

Als je bijvoorbeeld wc-papier of keukenrollen bewaart, is dit niet ideaal. Het is verstandiger om deze items in een voorraadkast te plaatsen.

Detzelfde principe geldt voor elektrische apparaten. Ook al lijkt het handig om bijvoorbeeld je broodrooster of tostiapparaat daar te bewaren, vocht kan leiden tot roestvorming.

Deze situatie kan gevaarlijk zijn bij gebruik en kan tevens leiden tot schade door lekkages.

Op een hogere plek is het handiger om aantrekkelijke dierensnacks zoals zelfgemaakte hondenkoekjes te bewaren. De chemische schoonmaakmiddelen kunnen veilig worden opgeborgen in bijvoorbeeld een schuur of berging, weg van de nieuwsgierigheid van huisdieren.

Het bewaren van dierenvoeding tussen schoonmaakmiddelen is onverstandig. Niet alleen kunnen de schoonmaakproducten de kwaliteit van het voer beïnvloeden, maar ook zullen de geuren van beide niet prettig samengaan. Het is aan te raden om dierenvoeding op een aparte, afgesloten plek te bewaren.

Hoewel het misschien lijkt alsof het beter is om het kastje leeg te laten, is dat niet noodzakelijk. Je kunt veilig dagelijkse benodigdheden zoals afwasmiddel, vaatwastabletten, schoonmaakdoekjes en de afwasborstel hier opslaan.

Neem het advies ter harte om voorzichtig om te gaan met chemische en brandbare producten en ervoor te zorgen dat ze veilig zijn opgeborgen.

1. Moet eerlijk toegeven… Ook ik doe het dus helemaal fout.
2. Wat niet in het kastje hoort te staan, heb ik dus wel staan.
3. Nooit bij stil gestaan om heel eerlijk te zijn.
4. Benieuwd of jij het ook fout doet…?
5. Beste lijst van wat niet in het gootsteenkastje hoort!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven