Glennis Grace zingt op jouw feest: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Vandaag de dag kennen velen haar als Glennis Grace, geboren onder de naam Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam. Ze heeft zich onmiskenbaar gevestigd als een bekende Nederlandse zangeres.

Beroemd om haar geweldige beheersing van zowel het Nederlands als het Engels in haar muziekrepertoire, heeft ze niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten grote roem vergaard.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd en op slechts 11-jarige leeftijd schitterde ze tijdens het “Unicef Gala for Kids”. Daar werd ze voorgesteld door niemand minder dan Audrey Hepburn en trok de aandacht van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar uitzonderlijke talent maakte zo’n indruk op hem dat hij haar uitnodigde om met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige leeftijd begon zij haar opmerkelijke muzikale carrière.

In de Soundmixshow schitterde Glennis op een bepaalde leeftijd met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” en kwam ze als winnares uit de bus.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 nam Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens sloeg ze de handen ineen met Evert Abbing voor haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging betekende gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Echter brak ze pas echt door in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, wat haar nationale bekendheid bezorgde toen Wendy van Dijk emotioneel geraakt werd door haar optreden tijdens het programma „Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit betekende een nieuw hoofdstuk in haar loopbaan met een unieke stijl die destijds door geen enkele andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra, als gevolg van een succesvolle verandering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na het winnen van het tv-programma “Van Popster tot Operaster” en het succesvol afronden van haar conservatoriumstudie, werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en verscheen ze in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Om Glennis te boeken voor een evenement, dient men rekening te houden met een starttarief van 8500 euro voor een halfuur durend optreden.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven